Nyheter

På bakrommet

Bak disken vår er det en vegg, bak den veggen sitter vi tre stykker og jobber på verdens “største” kontor! Det første du møter er foajèen, der sitter Mariann og Ines. De printer bilder, skanner dias og bilder, retusjerer, designer takkekort, lager collager, betaler regninger, svarer telefoner og epost, og alt annet som skjer i løpet av en arbeidsdag.  

Om du lener deg mot tidligere nevnte vegg, som også fungerer som galleri, klarer du å passere Mariann og Ines i stolene sine. Da har du vandret langs hele foajèen (ca 170 cm ) da ankommer du SJEFSKONTORET. Der sitter Marit under en innrammet glorete caps med ordene “BOSS” i diamanter. Hun lager store bilder og kort på de to store plotterne og Xeroxen som står på labben.  I tillegg har hun ansvaret for nettsiden, sosiale medier, tenking (om dere ser det ryker lengst til venstre er det ikke brann, da er det seriøs tenking på gang) og annet forefallende. Det høres veldig lite ut, men dagene strekker aldri til påstår hun. På SJEFSKONTORET er det til og med vindu, hvis man åpner begge dørene ut til utstillingsvinduet, da ser man en flik av Grimmergata i all sin prakt.
Ofte hører du en stemme gjennom veggen og ut i butikken, det er vi som sitter på bakrommet som gjerne vil delta i samtalen som foregår. Greit at vi hører det som blir sagt, slik at vi kan supplere med vår absolutte viten 😉

Om du ikke tar til høyre og inn i foajèen, kan du ta til venstre og gå inn på labben. Ta det litt rolig rundt hjørnet i tilfellet Arvid kommer susende ut med ferske bilder rett fra printeren. Når du da har passert hjørnet, finner du Xeroxen. Den fungerer som kopimaskin, printer og skanner. Vi kan lage doble kort, plakater, visittkort og brosjyrer på den. Heilt super! Har vi forresten nevnt hvor raske vi er når du skal ha noe vi produserer i butikken? LYNRASKE! 

Førti centimeter unna får du nå Fujiane på høyre hånd. Den minste printer passbilder og småbilder, og den største lager fotografier opp til 30×90 cm. Der printer vi bilder fra minnekort, negativer, bilde til bilde og alt mulig annet. Ines og Mariann er veldig flinke med farger, og lager flott bilder. 


Om du ikke møter noen mellom 
Xeroxen og Fujiane, kan du nå passere rett frem til Canon-plotteren. Hvis du møter noen i mellomrommet, så er det den personen som ser mest forkava ut som har forkjørsrett. Canon er favoritten på bakrommet! Det er aldri noe styr med den, printer lekre bilder på fotopapir og plakatpapir. Det er hele tolv forskjellige fargepatroner i denne, og den gir bildene en fantastisk flott dybde. Neste gang du skal ha laget et bilde som betyr litt ekstra, kan du be oss printe på Canon, litt dyrere, men det er verd det. Den skriver ut i opptil 60 cm bredde.  

Bak ryggen din, finner du nå gamle herr Epson. Han står og støtter seg til Xeroxen. Epson er en god sliter, den bruker vi til å lage bilder på lerret og akvarellpapir. Lerretsbilder synes vi er spesielt lekre, de trykker vi hos oss, også leverer vi de til Glass og ramme for montering på blindrammer. Kortreist kvalitet der altså. Har du sett alle de fine printene fra Terje Bratholm Eidsvik og NYBS som vi har i butikken? Disse er trykt på akvarellpapir, anbefales! Herr Epson er den som er bredest over baken i butikken, og skriver ut hele 111 cm i bredden!  

Ved Epson er du kommet til endes, for tjue centimeter bak her har du filmfremkalleren! Ja, du leste riktig, vi har fortsatt filmfremkaller. Den fremkaller negativruller i svarthvitt og farge. Faktisk er det rundt 15 fotobutikker i Norge som sender filmene sine hit til oss for fremkalling.


 

Det høres jo kanskje litt strabasiøst ut dette, og du tenker kanskje at vi har trange kår. Men vi trives veldig godt. Vi snakker til maskinene som om de var mennesker, noen dager skjer det at vi prater mer til Fujien enn hverandre. Også tror vi at vi har blitt racera på balanse, vi må gjennom hinderløyper hele dagen og trives med det.